Veľmi suchá tvár – 7 najčastejších chýb

Veľmi suchá tvár - 7 najčastejších chýb, ktoré ženy bežne robia a pritom stačí málo. Prírodná pleťová kozmetika dokáže vyriešiť veľa, ale tiež treba vedieť ako na to

Veľmi suchá tvár býva častý problém mnohých žien.

Veľmi suchá tvár býva často aj veľmi citlivá a náchylná na podráždenie. Bežné krémy z drogérie prestali fungovať a tak si kúpim prírodnú pleťovú kozmetiku a mám raz-dva po probléme.

Naozaj?

Dá sa to aj takto riešiť, ibaže zo skúsenosti vieme, že ženy veľmi často robia nasledovné chyby a potom sú sklamané, že zázrak sa nekonal. Tak automaticky je na vine prírodná  kozmetika a opäť sa vrátia k ” umelej kozmetike” . Problém sa zhorší a kolotoč sa opakuje.

” Čo nemôžem zjesť, to si nedám ani na tvár! ”

Annemarie Lindner. Výrok tejto múdrej ženy hovorí za všetko.

Veľmi suchá tvár je často jednoducho riešiteľný problém, chce to len nerobiť tieto chyby:

  1. Nedostatok tekutín. Všetci vieme, že voda je základ života, že treba piť minimálne 2l vody denne a v lete aj 3-4 litre. Ruku na srdce: koľké to dodržujeme? Okrem suchej pleti nás trápi aj bolesť hlavy či krčnej chrbtice. Obličky sa tiež časom ozvú v podobe bolestivých kameňov.
  2. Tuky. Áno, dobre vidíte! Nič netreba preháňať a radikálne beztukové diéty môžu dokonca dosť uškodiť. Netreba sa báť si dať občas aj slaninu. Pokiaľ ale ste vegetariáni či vegáni, tak orechy sú tiež plné dobrých tukov. Pokožku treba premastiť aj z vnútra. Stačí sa pozrieť do sveta zvierat a zistíte, že keď psíkovi dáte z času na čas slaninku, tak srsť má krásne lesklú. No a aj pleti doprajeme čisté tuky, ktoré ju dokážu dokonale vyživiť. Každý kožný lekár vám povie, že suchú pleť treba premastiť.
  3. Slepá dôvera bez preverenia. To platí aj pri nákupe kozmetiky. Skutočne sú predavačky v bežných reťazcoch tie fundované a dobre poznajú zloženie a účinky toho, čo predávajú? Skúste sa pri najbližšom nákupe opýtať na zloženie, a nebojte sa byť konkrétny a chcieť vedieť účinky a pôvod  niektorej zložky.
  4. Nevhodná kozmetika.  Málokto sa vyzná v zložení krémov a tak je odkázaný na to, čo mu kto povie. Na našich pultoch je čoraz viac kozmetiky, ktoré sú pseudo  ” prírodné”, teda sa len tak na prírodno tvária, ale skutočnosť je taká, že pre výrobu je základ ropný derivát a do  neho je pridaný napr. BIO extrakt. Laikovi stačí vidieť len to bio a to je značne zavádzajúce a problém to nevyrieši. Túto tému sme už riešili v minulosti článkom:  Ako rozpoznať  prírodnú kozmetiku od skutočne prírodnej
  5. Kombinácia organickej kozmetiky s umelou. Vyčistenie a detoxikácia pokožky nejaký čas trvá. Bežne to býva aj mesiac a pokiaľ jej stále dodávate nevhodné látky z nevhodnej kozmetiky, tak sa budete točiť stále dookola. A tu skutočne prírodná kozmetika ťahá za kratší koniec.
  6. Slabá hydratácia. Používať oleje či maslá namiesto pleťového krému je dnes už bežné. To je skvelé! Pretože to je pre výživu suchej pleti to najlepšie. Ibaže olej neobsahuje vodu a preto ho vždy treba nanášať na vlhkú a netreba sa báť aj skoro mokrej pleti. Olej sa lepšie rozotrie a spojí sa s vlahou, ktorú ukotví v spodných vrstvách pokožky. Toto pomáha aj kolagénu, aby sa nám tak rýchlo  nestrácal.
  7. Nemám čas na masky. Škoda, pretože to je spôsob, ako do pokožky rýchlo napumpovať nielen živiny a vlhkosť, ktorú suchá pleť tak veľmi potrebuje. Je to aj čas, kedy si môžete trocha oddýchnuť.

 

Nie je olej ako olej – 3 základné rozdiely

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *