Nie je olej ako olej – 3 základné rozdiely

Nie je olej ako olej - 3 základné rozdiely. Prírodná kozmetika, BIO kozmetika

Nie je olej ako olej – 3 základné rozdiely

Nie je olej ako olej – 3 základné rozdiely: Každý sa už stretol aspoň raz v živote s niektorým z olejov. Niektoré ženy pravidelne používajú oleje na pokožku a mladnú pred očami, pokožka je napnutá, svieža, hladká. Niekto ich nechce ani vidieť, pretože mu nesadli. Veď už krásna Kleopatra bola známa používaním rastlinných olejov ( veď inú možnosť vlastne ani veľmi nemala ). A možno práve tu je pes zakopaný, prečo  sú také rozdielne názory na ich používanie? Odpoveď je veľmi jednoduchá, prečo nie je olej ako olej 🙂

Prečo jedna žena po používaní olejov na pleť mladne pred očami a iná má po nich len nepríjemné pocity, “sedia” na koži, sú mastné, nepríjemné? Veď je to tiež olej!

A predsa nie je olej ako olej! Základ je nemýliť si  potravinárske a kozmetické oleje. Každý je určený na niečo iné. Tieto 3 základné rozdiely veľa objasnia:

1. Minerálne oleje

získavajú sa z ropy, majú nulový obsah cenných látok, takmer sa nevstrebávajú, ( láka ma zvolať ” našťastie “) ostávajú na povrchu pokožky, zanášajú póry, zanechávajú pocit mastnoty, nie sú aktívne. Je často pridávaný do lacných ( ale aj do značkových ) priemyselne vyrábaných krémov.

2. Rafinované oleje

Suroviny sa spracúvajú pri vysokých teplotách okolo 90°C, vstrebávajú sa pomaly, využívajú sa najmä v potravinárstve, obsahujú malé množstvo vitamínov, obsah bioaktívnych látok je nízky následkom použitia vysokých teplôt pri rafinácií.

3. Oleje lisované za studena ( panenské )

Získavajú sa výlučne mechanickým lisovaním pri teplote maximálne 37°C, rýchlo sa vstrebávajú, nezanechávajú pocit mastnoty, slúžia ako ideálne nosiče éterických olejov ( aromaterapia ), sú bioaktívne, svojim zložením sa najviac podobajú tukom ľudského tela. Sú v nich obsiahnuté nenasýtené mastné kyseliny a vitamíny, ako napr. A, D, E, F.

Olej doporučujeme nanášať na vlhkú až mokrú pokožku. Prečo?
Olej sa s vodou na pokožke zmieša, vytvorí jemný film krémovej konzistencie, ktorý okamžite vniká do pokožky spolu s vodou a tým ju hydratuje. Kvalitný panenský olej zabraňuje úniku vody z nižších vrstiev pokožky a tým ju chráni pred dehydratáciou

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *