Ricínový olej známy či neznámy?

Ricínový olej známy či neznámy? Viete ako si vybrať ten správny? Skutočne kvalitný za studena lisovaný ricínový olej je veľmi hustý

Ricínový olej známy či neznámy, ale zrejme ho pozná už každá žena. Ktorý je ale ten najlepší?

Ricínový olej známy či neznámy, či ste už o ňom počuli, alebo nie, no dostanete kúpiť snáď v každej drogérií či v lekárni. V každom obchode nejaký ten ricínový olej majú.

Dokážte si však dobre vybrať v množstve rôznych značiek? V čom sa odlišujú a ako si dobre vybrať?

Čo to ale je ten Ricínový olej?

Je to hustý rastlinný olej získavaný zo semien ricínu obyčajného, lat. ricinus communis. Ricín obyčajný je slnko a teplomilná rastlinka pripomínajúca bodliak. Jej semená sú nejedlé. Ukrývajú však zásoby oleja.Pre svoje vlastnosti a účinky stal jedným z najpopulárnejších olejov vôbec a to nie len v kozmetike!

Ricínový olej si svoju popularitu získal vďaka všestrannej využiteľnosti. Správy či články o tomto cennom oleji často obsahujú superlatíva a vyjadrenia ako „zázrak z prírody“ či „zázračný olej“. „Najlepší olej na rast vlasov“ a zároveň užitočný výživový doplnok má vďaka svojej širokospektrálnosti úžasný potenciál osloviť každého, kto sa o ňom dozvie.

Tak ako pri všetkom, aj pri ricínovom oleji je však dôležité vedieť rozoznať skutočne kvalitný produkt.

Ricínový olej je skutočne veľmi ľahko dostupný a pri troche šťastia naň narazíte už aj v poličkách sietí drogérií, prípadne v lekárňach. Ak sa však pýtate kde kúpiť kvalitný ricínový olej, odporúčame vyberať si predovšetkým podľa pôvodu, spôsobu spracovania, prípadne certifikácie daného oleja.

Ricínový olej známy či neznámy – pozrieme sa naň bližšie

KVALITNÝ RICÍNOVÝ OLEJ A JEHO VLASTNOSTI

Myslíte si, že je náročné rozoznať skutočne kvalitný ricínový olej? Áno aj nie. Aby ste to dokázali, potrebujete v prvom rade vedieť, čo hľadáte. Ako má vyzerať kvalitný ricínový olej?

Skutočne kvalitný za studena lisovaný ricínový olej je veľmi hustý, čo je jednou z jeho najcharakteristickejších vlastností. 

– Ak fľaštičku ukrývajúcu Soaphoria ricínový olej nakloníte, uvidíte, že sa prelieva veľmi pomaly. Omnoho pomalšie ako voda a tiež pomalšie ako bežné oleje.

– Dalo by sa povedať, že konzistencia ricínového oleja je zdanlivo až gélovitá. A tak to má pri kvalitnom produkte byť. 

– Jeho vôňa nie je nijak charakteristická, ricínový olej nemá takmer žiadnu vôňu.

– Aj na dotyk pôsobí pomerne hutne. Mohlo by sa zdať že až lepkavo. To je ale spôsobené práve neobvykle hustou konzistenciou. Tá v skutočnosti nie je lepkavá, len mastná, čo je pre oleje koniec koncov prirodzené.

– Ricínový olej nemá výrazné sfarbenie. Jeho prirodzené farebné odtiene sa pohybujú od takmer čírej až po jemne žltkastú olejovitú farbu.

 

Ricínový olej známy či neznámy: V KOZMETIKE

V kozmetike je ricínový olej nezastupiteľný. S obľubou sa využíva ako prísada do najrôznejších kozmetických produktov od vlasových šampónov po vyživujúce krémy. Veľkej popularite sa však ricínový olej teší aj ako samostatný produkt. Tento pri skrášľovacích rituáloch využíva čoraz viac žien i mužov.

Najčastejšie sa používa ricínový olej na rast vlasov. Ricínový olej totiž vďaka svojmu zloženiu efektívne podporuje rast vlasov, pričom spevňuje a posilňuje vlasy už od korienkov. Tým tiež eliminuje ich vypadávanie. Tiež známy ako bojovník za husté obočie a dlhé riasy. Olej na rast mihalníc dokáže tiež spevniť nechty, ale to nie je všetko.

Vďaka špecifickej štruktúre pôsobí ricínový olej ako výborný anti age prostriedok, ktorý podporuje vyplnenie drobných línií. Osožný je tiež pri dermatologických problémoch, eliminuje suchosť, šupinatosť a svrbenie, pôsobí protizápalovo. Mnohí naši zákazníci si ho nevedia vynachváliť ako prvú pomoc pri starostlivosti o extrémne vysušenú pokožku.

Soaphoria ricínový olej pomáha pri ekzémoch či iných nepríjemných stavoch, ocení ho však aj zrelá pleť prahnúca po znovuobjavení pevnosti, elasticity a jednotného tónu. Výborne sa hodí na vlasové zábaly, masky a kúry, okrem podpory rastu vlasov dokáže tiež ošetriť suché a lámavé vlasy s rozštiepenými končekmi.

ĎALŠIE VYUŽITIE RICÍNOVÉHO OLEJA

Ricínový olej mnohí z nás poznajú predovšetkým ako výživový doplnok. Z tohto dôvodu je tiež častokrát dostupný priamo v lekárni, hoci kvalita ricínového oleja, ktorý v lekárni dostanete do kelímku, nemusí byť nutne najlepšia dostupná. Ak ste však o ricínovom oleji ako výživovom doplnku ešte nepočuli, môže jeho možné využitie byť prinajmenšom prekvapivé.

Ricínový olej sa bežne využíva ako prírodné preháňadlo. Tak ako pri všetkých koncentrovaných látkach, treba byť pri jeho dávkovaní opatrný a rozhodne to neskúšať na vlastnú päsť. Lekár alebo lekárnik určia dávkovanie ricínového oleja v bezpečnej miere.

 

POZOR: Príliš vysoké dávky ricínové oleja môžu na ľudský organizmus pôsobiť ako jed, ktorý poškodzuje pečeň a zabraňuje syntéze bielkovín, pričom tieto vážne nežiaduce účinky nastupujú zväčša s oneskorením niekoľkých hodín, niekedy až dní.

 

Využi ho maximum:

Ako môžete využiť ricínový olej pre krásu a zdravie? Prinášame hneď niekoľko tipov:

– Dostupné sérum na podporu rastu, pevnosti a sily rias a obočia – kvapku ricínového oleja Soaphoria stačí pravidelne aplikovať na obočie a mihalnice pred spaním.

– Účinná eliminácia suchých miest a šupiniek – lokálne vmasírovanie malého množstva ricínového oleja na suché miesta podľa Soaphoristov efektívne bojuje proti tvorbe šupiniek a podporuje regeneráciu poškodenej pokožky.

– Podpora rastu vlasov a boj proti ich vypadávaniu – ak túžite po krásnych, zdravých, lesklých a pevných dlhých vlasoch, postačí pravidelná masáž vlasovej pokožky ricínovým olejom.

– Domáci masážny olej na extrémne suchú pokožku – zmiešajte Soaphoria ricínový olej s ľahším a suchším typom rastlinného oleja (hroznový, jojobový) približne v pomere 1:4, pridať môžete aj pár kvapiek obľúbeného esenciálneho oleja.

– Pleťová kúra proti známkam starnutia – zmes ricínového a šípkového oleja Soaphoria v pomere 1:3 aplikujte na dôkladne vyčistenú pleť v jemnej vrstve pred spaním, alebo v intenzívnejšej vrstve na cca 20 minút. Následne pleť umyte vlažnou vodou a prípadné zvyšky tiež šetrným čistiacim emulzným prípravkom.

 

SOAPHORIA RICÍNOVÝ OLEJ

Ricínový olej Soaphoria predstavuje bio rastlinný olej lisovaný za studena. Ekocertifikovaný ricínový olej pochádza z Indie, kde sa vyrába lisovaním za studena z ricínových bôbov – semien. Známka EKOCERT označuje poctivý produkt prírody vyrobený spôsobom, ktorý je šetrný ako ku konkrétnej rastline s cieľom zachovať najlepšie vlastnosti ricínového oleja, tak i k samotnej planéte.

 

zdroj: Soaphoria.sk

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *