Ako správne používať vlasový kondicionér

Ako správne používať vlasový kondicionér, aby bol jeho efekt čo najlepší. Dôležité je, aby ste používali prírodný kondicionér bez silikónov.

Ako správne používať vlasový kondicionér a na čo si dávať pozor?

Ako správne používať vlasový kondicionér, aby bol jeho efekt čo najlepší?

Zatiaľ čo šampóny odstraňujú kožný maz a zvyšky stylingu z vlasov a vrstva kutikuly sa otvára, kondicionér hladí vlasy a uzatvára vrstvu kutikuly. Pre správne použitie je potrebné šampón najskôr dôkladne umyť a potom kondicionér zapracovať do vlhkých dĺžok a končekov vlasov.

Vlasová línia môže byť vynechaná, pretože príliš veľa produktov starostlivosti môže mať negatívny vplyv na túto oblasť. Asi po 1 minúte je možné vlasový kondicionér vymyť.

Kondicionér je dôležitým produktom pre starostlivosť o vlasy a má niekoľko výhod:

1. Hydratácia a zvlhčenie: Kondicionér obsahuje hydratačné zložky, ktoré pomáhajú hydratovať vlasy a udržiavať ich vlhkosť. To je obzvlášť dôležité pre suché a poškodené vlasy.

2. Zlepšenie textúry vlasov: Kondicionér môže zjemniť a vyhladiť vlasy, čo zlepšuje ich textúru a robí ich ľahšie rozčesateľnými. To môže viesť k menej lámavým a rozdvojeným končekom.

3. Ochrana proti poškodeniu: Niektoré kondicionéry obsahujú zložky, ktoré posilňujú vlasy a chránia ich pred poškodením od tepla, UV žiarenia a ďalších environmentálnych faktorov.

4. Zvýšený lesk a hladkosť: Kondicionér môže pridať vlasom lesk a hladkosť, čím zlepší ich vzhľad a zanechá ich jemné a lesklé.

5. Uľahčenie úpravy: Použitie kondicionéra môže uľahčiť úpravu vlasov, či už ide o ich ohýbanie, fénovanie alebo iné úpravy štýlu.

6. Zníženie krepatenia vlasov: Kondicionér môže tiež pomôcť zmierniť krepatenie vlasov a zlepšiť ich celkovú poddajnosť.

Je dôležité vybrať si vhodný kondicionér pre svoj typ vlasov a používať ho pravidelne ako súčasť režimu starostlivosti o vlasy. Použitie kondicionéra môže pomôcť udržiavať vlasy zdravé, silné a krásne.

Maska na vlasy sa používa v inom čase, ako kondicionér a jej pôsobenie býva dlhšie. Na každej vlasovej maske je doba pôsobenia napísaná. Vtedy už ale kondicionér nepoužijeme.

Ako správne používať vlasový kondicionér, a hlavne ktorý je TOP?

Dôležité je nekombinovať skutočne čistú prírodnú kozmetiku s tou umelou, teda plnou ropných derivátov a silikónov. Chemické prípravky sú agresívne a dokážu negovať účinok prírodnej kozmetiky a potlačiť jej účinky.

Dôležité je, aby ste používali skutočne prírodný kondicionér bez silikónov. Silikóny obsiahnuté v mnohých konvenčných výrobkoch obopínajú vlasy a vyhladzujú povrch – vlasy sú po prvých použitiach úplne prekryté a vyzerajú dobre.

ALE už nedokážu absorbovať žiadne ošetrujúce látky a živiny a preto sa vysušujú. Tí, ktorí používajú tieto výrobky, si pravidelne nanášajú silikón okolo vlastných vlasov vrstvu po vrstve. Vlasy sú ťažké a z dlhodobého hľadiska sa lámu. Ťažko rozložiteľné silikóny sú záťažou aj pre životné prostredie a vodu.

Silikóny obalia každý jeden vlas ako film. Vďaka nim je hladký, lesklý a ľahko sa rozčesáva.

Presne to, čo nechceš, že? Bohužiaľ to vytvára dojem, že vlasy sú v dobrom stave. Zdanie však klame! Silikóny sa nerozpúšťajú vo vode, a preto ich nemožno opláchnuť počas umývania vlasov.

Naopak – pri každom umývaní vlasov šampónmi či kondicionérmi a maskami, ktoré obsahujú silikón, sa na vlasy nanesie viac silikónu. Časom je uzavretý silikónom. Vaša pokožka hlavy a vlasy sú zapečatené a už nemôžu dýchať  a vylučovať škodliviny. Potom sa vylučujú inam, čo môže viesť k kožným problémom.

takto bývajú označované silikóny v zložení:
dimethicone, cyclomethicone, cetearyl methicone, dimethiconol, zložky s koncovkou -cone, -siloxane, -methocine

 

Máte krehké, lámavé či dokonca vypadávajúce vlasy? Chcete sa toho už raz pre vždy zbaviť?

 

Treba sa pozrieť svojej vlasovej kozmetike na zloženie – teda  na koreň problému a verte, že riešenie nie je až také ťažké a ani drahé:

Vlasový DETOX proti lámavým vlasom a suchým lupinám

 

zdroj: SANTE.de, a-original

One thought on “Ako správne používať vlasový kondicionér

  1. Doplnky24 says:

    Super, konkrétny článok. Keď ho človek číta, vie, čo sa deje, a ako môžete vidieť na podobných blogoch, nie je to skôr pravidlom. Myslím, že sem budem chodiť častejšie a mám pocit, že nebudem sklamaná 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *