Starostlivosť o pleť na jar a jej revitalizácia po zime

Starostlivosť o pleť na jar je niekedy aj naprávanie chýb, ktoré sme na svojej tvári narobili počas zimy. A v staršom veku to bude spočítané!

Starostlivosť o pleť na jar je dôležitá pre obnovenie jej hydratácie a revitalizáciu po zime

Starostlivosť o pleť na jar je niekedy aj naprávanie chýb, ktoré sme na svojej tvári narobili počas zimy.

Pri starostlivosti o pleť sa často robia chyby. Tieto môžu mať negatívny vplyv na jej zdravie a vzhľad. Rovnaké chyby často robíme nielen počas zimy, ale aj celý rok. V mladosti sa s tým pokožka vysporiada pomerne jednoducho, ale verte, že v staršom veku nám to bude spočítané!

Tu sú niektoré z najčastejších chýb:

  1. Nepoužívanie ochranného faktora: Nedostatočná ochrana pred slnečným žiarením môže spôsobiť poškodenie pokožky a predčasné starnutie. Používanie denného krému s ochranným faktorom je dôležité aj v zimnom období.
  2. Nedostatočné čistenie: Nedostatočné čistenie pokožky môže viesť k hromadeniu nečistôt, olejov a make-upu. To môže spôsobiť upchávanie pórov a vznik akné.
  3. Príliš časté alebo agresívne exfoliácie: Nadmerné používanie exfoliačných prostriedkov alebo príliš hrubé exfoliácie môžu poškodiť ochrannú vrstvu pokožky. To môže vyvolať podráždenie. S peelingami to preto nepreháňajme. Maximálne 2-3x za týždeň je až-až.
  4. Nepoužívanie vhodnej starostlivosti o pleť: Používanie nesprávnych výrobkov pre váš typ pleti môže spôsobiť nadmernú suchosť, mastnotu alebo podráždenie.
  5. Zabúdanie na hydratáciu: Nedostatočná hydratácia môže spôsobiť suchú pokožku a zhoršiť vzhľad jemných línií a vrások.
  6. Nepitie dostatočného množstva vody: Nedostatočný príjem vody môže mať negatívny vplyv na hydratáciu pokožky a zhoršiť jej vzhľad.
  7. Manipulácia s pupienkami: Manipulácia s pupienkami, ako je stláčanie alebo škrabanie, môže spôsobiť šírenie baktérií a zhoršiť stav pokožky.
  8. Nepoužívanie primeranej starostlivosti o pleť: Starostlivosť o pleť by mala byť primeraná vášmu veku, typu pleti a potrebám. Niektoré príznaky starnutia môžu vyžadovať použitie špeciálnych anti-aging produktov.

Pleťová maska 9 divov kvetov upokojujúca

Starostlivosť o pleť na jar a jej revitalizácia po zime

Po zime môže byť pokožka oslabená a suchá v dôsledku vystavenia chladnému vetru, suchému vzduchu a zvýšenej expozície teplému vykurovaniu.

Tu je niekoľko tipov, ako ošetriť pokožku po zime a obnoviť jej hydratáciu a žiarivosť:

    1. Dôkladné čistenie: Začnite svoju rutinu starostlivosti o pleť dôkladným, ale šetrným čistením pokožky. Dbajte, aby ste odstránili nečistoty, nadbytočný olej a mŕtve bunky.
    2. Exfoliácia: Použite jemný exfoliant na odstránenie mŕtvych buniek a zlepšenie textúry pokožky. To pomôže pokožke vyzerajúcej žiarivejšie a zdravšie.
    3. Hydratácia: Použite hydratačný krém alebo pleťový olej na obnovenie hydratácie pokožky. Vyberte si prírodný produkt bez zbytočnej chémie s bohatou a krémovitou textúrou. Poskytne intenzívnu hydratáciu a zabezpečí ochranu proti strate vlhkosti.
    4. Ochrana pred slnkom: Aj počas zimy môže slnečné žiarenie poškodiť pokožku. Preto je dôležité používať denný krém s ochranným faktorom proti slnečnému žiareniu. Predíde  sa tak ďalšiemu poškodeniu.
    5. Vitamíny a antioxidanty: Zvážte použitie produktov s obsahom vitamínov a antioxidantov, ako sú vitamín C, vitamín E a zelený čaj. Pomáhajú chrániť pokožku pred voľnými radikálmi a podporujú jej obnovu.
    6. Napojte sa: Udržiavajte pokožku hydratovanú aj zvnútra tým, že pijete dostatok vody. Dobrý príjem vody pomáha udržiavať pokožku hydratovanú a zdravú.
    7. Vyhnite sa horúcim sprchám: Horúce sprchy môžu vysušiť pokožku, preto je lepšie používať teplú alebo miernu vodu počas umývania.
    8. Zdravá strava: Strava bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty môže tiež pomôcť pokožke obnoviť sa po zime. Zahrňte do svojej stravy čerstvé ovocie, zeleninu, celozrnné produkty a zdravé tuky, ako sú orechy a avokádo.
    9. Pohyb, pohyb, pohyb. Ako sa hovorí: ” V zdravom tele zdravý duch! ” Nielenže spevňujeme svalstvo tela, okysličujeme si krv, ale aj pálime kalórie a udržujeme si správnu hmotnosť. Ale pohyb je dôležitý aj pre zdravý a svieži vzhľad pokožky. Pri pohybe sa uvoľňuje hormón nazývaný endorfin.Tento hormón je známy ako “hormón šťastia”, pretože jeho uvoľňovanie môže spôsobiť pocit pohody a zníženie bolesti. Endorfíny sa uvoľňujú najmä počas fyzickej aktivity, ako je cvičenie, beh, plávanie a iné športové aktivity. Ich prítomnosť môže viesť k zlepšeniu nálady a zníženiu stresu.

8 TOP ingrediencií, ktoré s pleťou robia zázraky

Prírodná kozmetika na pleť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *