8 TOP ingrediencií, ktoré s pleťou robia zázraky

8 TOP ingrediencií v prírodnej pleťovej kozmetike, ktoré by si po 30-tke nemala ignorovať. Voláme ich aj aktívne látky. #Kyselina hyaluronová

8 TOP ingrediencií, ktoré po 30-tke nesmiete za žiadnu cenu v pleťovej kozmetike ignorovať!

8 TOP ingrediencií nám výrazne rezonujú v ušiach, počúvame na ne a sú často zdôrazňovaných na popiske kozmetických výrobkov, či v TV reklamách. Vnímame ich názvy, no už málokto skutočne vie, ako tieto látky pôsobia.

Voláme ich aj aktívne látky.

8 TOP ingrediencií:

1. Vitamín A

Podporuje príjemne mäkkú štruktúru pokožky a bráni jej zhrubnutiu. Dlhodobo sa využíva pri liečbe akné, ale tiež redukcii vyrážok, stareckých škvŕn či vrások a to vďaka jeho schopnosti urýchľovania tvorby nových kožných buniek vo vrchných vrstvách pokožky. Efektívne výsledky je možné pozorovať už po piatich týždňoch pravidelného používania, badateľná je jednotná a spevnená pleť s hladším povrchom a eliminácia jemných vrások. Vitamín A sa v posledných rokoch v kozmetike objavuje predovšetkým ako RETINOL, teda vo forme čistého vitamínu A. Treba s ním však zaobchádzať opatrne, pretože v silnej koncentrácií môže pleť podráždiť.

2. VITAMÍN B3

Úžasný antioxidant, ktorý pokožku nielen ochráni pred predčasným starnutím, ale účinne zabojuje aj proti zápalom, podráždeniu či ekzémom. Predstavuje výbornú pomoc pre pleť postihnutú akné, vyrážkami, nepríjemnými ekzémami či inými nezdravými prejavmi, ktoré pomáha eliminovať. Upokojuje podráždenie, podporuje efektívnu obnovu a dokáže dokonca redukovať negatívne prejavy pleti spôsobené nečistotami z okolitého prostredia. Zázračné „béčko“ sa v kozmetike teší obľube najmä vo forme derivátu vitamínu B3 pod názvom NIACINAMID , ktorý máme v ponuke od výrobcu slovenskej prírodnej kozmetiky Soaphoria.

Niacinamid – vitamín B3 proti pigmentovým fľakom

3. VITAMÍN C

Poznáme ho ako neoddeliteľnú súčasť zdravého jedálnička a efektívny nástroj pre podporu imunity celého organizmu, ako ale pôsobí v kozmetike? Je jedným z najsilnejších antioxidantov vôbec. Pomáha posilňovať ochranné funkcie pokožky a pleti, podporuje jej mladistvý vzhľad a predchádza známkam starnutia. Rozjasňuje a rozžiaruje mdlú pleť, ktorej dodáva energiu a chráni tiež pred dopadmi nečistého prostredia a UV žiarenia. Bojuje proti pigmentáciám a zjednocuje tón pleti. V zloženiach produktov ho nájdeme aj pod názvom KYSELINA L-ASKORBOVÁ.

Ascorbic Acid – vitamín C

4. VITAMÍN E

Je síce menej známy než vitamín C, no zaslúži si rovnako veľa pozornosti. Okrem toho, že priamo podporuje účinnosť „céčka“, zohráva dôležitú úlohu tiež pri posilnení pokožky, vlasov či nechtov. Zabezpečuje pevnosť a pružnosť pleti a plní nezastupiteľnú funkciu v ochrane pleti. Neutralizuje voľné radikály, pričom sa však z pokožky vytráca a tak je ideálne dopĺňať ho nielen v strave ale i kozmetikou. Podporí upokojenie pleti a ustráži jej nezdravé prejavy a pomôže predísť strate vlahy. V kozmetike plní i funkciu stabilizátora a ľahko ho nájdete aj pod názvom TOKOFEROL.

Vitamín E olej 100ml

 

5. KYSELINA HYALURÓNOVÁ

Zabezpečuje dokonalú hydratáciu pleti a nielen to! Vďaka schopnosti viazať vodu v hlbších vrstvách pokožky v závislosti od molekulovej veľkosti samotnej kyseliny hyalurónovej predchádza vysychaniu pleti a teda bráni aj predčasnému starnutiu. Znižuje viditeľnosť vrások a jemných línií, opticky spevňuje a vypĺňa nedokonalosti pleti. Hodí sa pre každý typ pleti, neublíži ani citlivej či problematickej a výborne poslúži ako efektívna súčasť akýchkoľvek anti-ageing prípravkov.

Hyaluron sérum intenzívne – zrelá pleť

6. PEPTIDY

Aktívne sa podieľajú na podpore tvorby kolagénu a elastínu, ktorá sa s pribúdajúcim vekom prirodzene spomaľuje. Stabilizujú prepojenia vrstiev pokožky, čím ju posilňujú a spevňujú. Skvelou správou je, že peptidy sú prirodzenou súčasťou našej kože – ide o krátke reťazce aminokyselín – a tak sú pri aplikácii v kozmetických výrobkoch pokožkou spravidla aj výborne znášané 😉 Výborne sa tiež kombinujú s ďalšími aktívnymi látkami, ak by sme zo všetkých mali spomenúť len jednu, stavili by sme na vitamín C!

7. SKVALÁN

Skvalán predstavuje tzv. suchý olej. Ideálne sa vstrebáva, nezanecháva mastný pocit a pokožke preukazuje hneď niekoľko cenných služieb. Pôsobí ako antioxidant, chráni pleť pred nepriaznivými vplyvmi prostredia, dodáva hydratáciu a zjemňuje jej povrch. Vyhladzuje jemné línie, spevňuje kontúry a aktívne sa podieľa tiež na normalizácii a navrátení prirodzenej rovnováhy pleti. Hodí sa na všetky typy pleti vrátane mladej či problematickej, obzvlášť ho ocení pleť suchá, zrelá, mdlá a bez jasu.

Olivový Squalén – Olio Squalane

8. KOENZÝM Q10

Dodáva pleti energiu a ochranu. Účinne pôsobí proti strate vlahy, čím zamedzuje tvorbe vrások. Podporuje antioxidačné účinky pleťových produktov a sám bojuje proti predčasnému starnutiu v dôsledku vplyvu prostredia a vonkajších faktorov. Prirodzene sa nachádza vo všetkých ľudských bunkách. Chráni pred nepriaznivými následkami vystavovania sa UV žiareniu, ale tiež vdychovania dymu či toxínov. Rozjasňuje a rozžiaruje, zabezpečuje mladistvý, prirodzený a zdravý vzhľad pokožky.

Obnovovací & rozmaznávajúci krém na suchú a starnúcu pleť

zdroj: Soaphoria, a-original

Prírodná kozmetika na TVÁR, na pleť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *