SUCHÉ pery už nemusia byť problém

Suche pery už nemusia byť problém. Stačí vedieť ako na to. Prírodný balzam na pery a starostlivosť o pery idú ruka v ruke. Prírodné balzamy

SUCHÉ pery nemusia byť taká tragédia, ako by sa zdalo. Stačí len vedieť, ako na to:

SUCHÉ pery už mal snáď každý aspoň raz v živote. Niekomu stačí použiť vhodný rúž na pery, niekto si natiera med a je po probléme. No niekto sa svojim perám musí venovať denne,  inak by mu začali praskať a bolieť.

Suché pery už budú minulosťou, stačí zvoliť správnu starostlivosť o pery:

Prečo má pokožka pier tendenciu vysušovať sa?

Pokožka našich pier je obzvlášť jemná a citlivá. Má menej bunkových vrstiev ako zvyšok pokožky tváre, a preto je veľmi tenká. Taktiež nemá toľko mazových žliaz a preto ukladá menej tuku. Vďaka tomu sú náchylné na vonkajšie podnety a vplyvy prostredia. Ovplyvniť ich môže slnečné žiarenie aj chlad v zime. K vysychaniu pier ale môže viesť aj nedostatok príjmu tekutín, ohrievanie vzduchu a nedostatok živín.

Dôsledky na seba nenechajú dlho čakať: Krehká alebo popraskaná pokožka. Spontánne má človek tendenciu zvlhčovať pery slinami. Znie to jednoducho, ale nie je to také dobré. Akonáhle sa vlhkosť odparí, vráti sa pocit tesnosti a ešte väčšia suchosť.

Čo robiť, ak sú už pery suché a popraskané?

Môže sa to stať rýchlo: Ak ste vystavení častým zmenám medzi horúcim, suchým alebo studeným vzduchom, následky sa rýchlo prejavia. Čo však robiť, ak sú vaše pery už krehké a popraskané? Rýchlym liekom je DIY peeling. A to je veľmi jednoduché. Zmiešajte malé množstvo kokosového oleja s kryštálovým hnedým cukrom, kým nezískate hladkú pastu. Naneste malé množstvo na pery a jemne vmasírujte. Podľa toho, akú starostlivosť potrebujete, môžete zmes nechať pôsobiť aj dlhšie. Peeling jemne odstraňuje odumreté kožné bunky a vyživuje pery vysokým obsahom tuku. Po peelingu môžete použiť kvalitné balzamy na pery na bohatú a efektívnu každodennú starostlivosť.

Aký balzam na pery je vhodný pre akú potrebu?

Balzam bez umelých prísad s organickým zložením, bez obsahu parafínov, glycerínov, ale s poriadnou dávkou kvalitných tukov a olejov. Poskytuje jemnej pokožke pier bohatú, vyživujúcu intenzívnu starostlivosť.

Bio jojobový olej sa často vyskytuje v prírodných balzamoch na pery a to práve preto, že je ideálny pre starostlivosť o pokožku vďaka špeciálnemu zloženiu mastných kyselín. Olej je tiež bohatý na provitamín A, vitamín E chrániaci bunky a rôzne minerály.

Kvetinový lesk na pery Soaphoria

 

Sladučký med prírodný balzam na pery

 

 

Tipy, ako udržať pery dlhšie vyživené:

  • Zabráňte dehydratácii. Takže vždy majte pripravenú mastnú tyčinku, ako sú balzamy na pery, keď ste vonku. Pomáhajú aj v prípade núdze.
  • Denná starostlivosť balzam na pery zaisťuje dostatočný prísun tuku a vlhkosti
  • Nepoužívajte balzamy s obsahom parafínu, ktorý môže vyvolať závislosť na tyčinkách.
  • Dbajte na dostatočný príjem tekutín. Pite dostatok vody, v lete aj v zime
  • Vyvážená strava pomáha zabezpečiť dobrý prísun živín. To platí aj pre pery.
  • Vyhnite sa príliš agresívnej zubnej paste, ktorá môže napadnúť kútiky úst.
  • Pleť sa cez noc regeneruje. Pomôžte jej extra porciou oleja.

 

Veľmi suchá tvár – 7 najčastejších chýb

zdroj: LOGONA.de, a-original

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *