Vlasový DETOX proti lámavým vlasom a suchým lupinám

detox vlasov a suchych lupin

Vlasový DETOX žiaľ riešime až keď je už naozaj zle. Prečo vznikajú lámavé vlasy?

DETOX lámavých vlasov začnú najčastejšie riešiť ľudia,  ktorí majú problémy s lámavosťou presušených vlasov a ruka v ruke s tým idú aj tzv. “ suché lupiny“.

Pokiaľ používate bežné komerčné šampóny z drogérie, tak môžu mnohé a to bez ohľadu na cenu či značku obsahovať množstvo ropných derivátov a silikónov s chemickými prísadami a to vedie k nadmernej kontaminácií vlasov. Okrem toho existujú aj vplyvy prostredia, ako sú zmeny počasia, extrémne teploty, vietor alebo vlhkosť, ktoré vlasy poškodzujú a presušujú. Výsledkom sú často symptómy ako suché vlasy a pokožka hlavy, lámavé vlasy alebo lupiny. 

Riešenie? Detoxikačná kúra pre vaše vlasy! Dokáže odstrániť zvyšky zaťažujúcich chemikálií a dodáva im prirodzený lesk. Povieme vám, ako najlepšie pristúpiť k detoxikácii vlasov a ako z toho urobiť prirodzenú rutinu.

Vlasový DETOX je prírodná starostlivosť o vlasy a na tom záleží!

Dôležitým krokom pri prechode na prírodné čistenie vlasov je používanie šampónu bez silikónov . Silikóny obsiahnuté v mnohých konvenčných šampónoch obopínajú vlasy a vyhladzujú povrch – vlasy sú po prvých použitiach úplne prekryté a vyzerajú dobre. ALE už nedokážu absorbovať žiadne ošetrujúce látky a živiny a preto sa vysušujú. Tí, ktorí používajú tieto šampóny, si pravidelne nanášajú silikón okolo vlastných vlasov vrstvu po vrstve. Vlasy sú ťažké a z dlhodobého hľadiska sa lámu. Ťažko rozložiteľné silikóny sú záťažou aj pre životné prostredie a vodu.

Vlasový DETOX v tomto prípade znamená aj postupné odstraňovanie silikónov, ktoré sa časom navrstvili okolo vlasu a pomôcť im získať späť svoju prirodzenú silu. Alternatívne čistiace prostriedky na vlasy a prírodná kozmetika podporujú tento proces bez toho, aby negatívne útočili na vaše vlasy. BIO Logona šampóny a Logona farby na vlasy sú ideálne na tento potrebný detox, pretože používajú čisto prírodné ingrediencie bez použitia chemikálií.

Ingrediencie v šampónoch. Na čo si dať pozor?

Vlasom trvá nejaký čas, kým sa zbavia chemikálií a zvyškov, preto by ste si na detoxikáciu vlasov mali naplánovať aspoň 4 až 6 týždňov. V troch fázach sa staráte o hĺbkové čistenie vlasov, revitalizáciu farby a lesku a uvedenie do novej, prírodnej starostlivosti o vlasy.

Môže sa stať, že vaše vlasy po prvých dňoch a týždňoch vyzerajú krehko – táto fáza premeny je tiež súčasťou vlasového detoxu a v budúcnosti sa vám odmení prirodzene žiarivými vlasmi.

 

3 kroky ako si urobiť detox vlasov a vlasovej pokožky a zbaviť sa lámavých a krehkých vlasov:

Krok 1 – jemné hĺbkové čistenie pokožky hlavy a vlasov

Vlasy a pokožku si bežne čistíme prípravkami, ktoré obsahujú povrchovo aktívne látky, ako sú šampóny a mydlo. Ich čistiaci účinok je založený na znížení povrchového napätia vody, ktorá uvoľňuje špinu a mastnotu z pokožky a vlasov a je možné ich opláchnuť. Mnoho povrchovo aktívnych látok však napáda aj štruktúru vlasov alebo našu pokožku hlavy a pripravuje ich o kožný maz a ďalšie živiny.

Tuhý šampón rast vlasov, posilnenie a obnova

 

Krok 2: Vlasový DETOX  a prírodná farba na rastlinnej báze patria k sebe

Naša bylinná farba vlasov vám dodá prirodzený lesk v blond, červenej, hnedej alebo čiernej farbe – ale to nie je všetko! Formulácie v práškovej alebo krémovej forme tiež posilňujú vaše vlasy zvnútra von počas detoxikačnej kúry. Samozrejme im dodávajú väčší objem. Farby navyše vyhladzujú kutikulu vašich vlasov a tým podporujú lesk vašej farby vlasov. Pretože výrobky neobsahujú žiadne znepokojujúce chemické zložky, môžete ich dokonca použiť aj na farbenie vlasov počas tehotenstva a dojčenia.

Nechcete zmeniť celú farbu? S jemnými odleskami môžete ľahko vytvárať prirodzené odlesky farieb – vo svojej prirodzenej farbe vlasov alebo na už farbených vlasoch.

V rámci detoxikácie vlasov si vlasy samozrejme nemusíte farbiť. Rastlinné farby na vlasy však pôsobia ako akési prírodné kozmetické tmely na vaše vlasy a dodajú vám viac lesku, žiarivosti a ochrany pred vonkajšími vplyvmi. Tento krok je preto možné použiť aj s prirodzeným odtieňom vašej vlastnej farby vlasov.

BIOTURM šampón na suchú a šupinatú pokožku

 

Krok 3: Umývanie šampónom nemusí byť horor, ale jemná starostlivosť a čistenie bez poškodzovania vlasov

Po detoxikácii vlasov pomocou lávovej zeme a prírodnej kozmetickej bylinnej farby na vlasy je ďalším krokom nájsť prírodný šampón, ktorý vám bude perfektne vyhovovať a bude sa o vaše vlasy starať trvalo. Či už suché vlasy, matné vlasy, ktoré vyžadujú starostlivosť, vlasy s malým objemom alebo vlasy poškodené stylingom a chemickým farbením: organické šampóny LOGONA spĺňajú všetky požiadavky.

Ako využiť hlinku aj na pleť? Viac v článku:

Krása z hlbín Zeme prospieva pleti i vlasom

Zdroj: LOGONA.de, a-original