Vlasová kozmetika bez silikónov? Ide to!

Vlasová kozmetika bez silikónov nie je hudba budúcnosti. Budúcnosť je teraz. Vlasová kozmetika je celý arzenál vlasových prípravkov na vlasy

Vlasová kozmetika bez silikónov nie je hudba budúcnosti! Budúcnosť je teraz!

Vlasová kozmetika predstavuje celý arzenál rôznych vlasových prípravkov na vlasy, ako šampóny, kondicionéry, masky, tužidlá, laky na vlasy, hydratačné spraye,…

Každá žena má tie svoje značky a postupy pri údržbe vlasov, pretože každý vlas je iný. Jeden je kučeravý, iný pevný a no tie menej šťastné ženy sa trápia denne so suchými a fádnymi vlasmi bez objemu. Lámu sa, mastia sa, sú spľasnuté.

Čím to je?

99,9% je to práve výsledok umelej kozmetiky ( základná surovina pre jej výrobu je ropa – preto jej hovoríme umelá), ktorá veľmi často používa na ” tzv.regeneráciu vlasu ” jednoducho SILIKÓNY!

Problém je, že vlas určite žiadnou regeneráciou neprejde. Silikón rozštiepený vlas jednoducho zalepí a vy máte dojem hladkého vlasu.

Silikóny alebo iným označením polysiloxány, sú synteticky vyrábané organokremičité zlúčeniny z minerálnych zložiek. V zložení kozmetických výrobkov ich nájdete s koncovkami -thicone, -icone, -siloxane, -silane, či -thiconol. Práve medzi najčastejšie sa vyskytujúce patria dimethicone, cyclotetrasiloxane (D4), cyclopentasiloxane (D5), cyclohexasiloxane, phenyl trimethicone, cyclomethicone, trimethylsiloxysilicate, atď.

Viac o skutočných účinkoch silikónov na vlasy sa dozviete tu:

Vlasový DETOX proti lámavým vlasom a suchým lupinám

Vlasová kozmetika bez silikónov je to najlepšie, čo môže každá žena pre seba urobiť.

Aby ste nemuseli povedať: „Keby som to vedela skôr…“, zhrnuli sme pre vás niekoľko informácií a tipov. To znamená, že prechod na našu prírodnú vlasovú starostlivosť bude hneď od začiatku jednoduchý a rýchlo povedie k šťastným vlasovým dňom. Prírodné ingrediencie totiž naše telo pozná. Stretávali sme sa nimi prirodzene už milióny rokov.

Vaše vlasy rastú zo dňa na deň a prechod na prirodzenú vlasovú starostlivosť tiež prebieha od aplikácie k aplikácii. Čo je však iné a čo sa stane?

Šťastné vlasy s cukrom

Prírodné šampóny  obsahujú ako penový základ obzvlášť jemné povrchovo aktívne látky na báze cukru a umývacie aktívne aminokyseliny, ktoré chránia pokožku hlavy, vlasy a naše životné prostredie! To môže spôsobiť, že sa vaše vlasy na začiatku fázy úpravy budú mastiť o niečo rýchlejšie. Učíme sa však veľmi rýchlo – to znamená, že naša pokožka hlavy to dokáže regulovať v priebehu niekoľkých umytí vlasov.

Veľmi zlý film – ale nie s nami!

Škáry môžete vyplniť silikónom, no vaše vlasy to nepotrebujú! Tieto syntetické látky nemajú žiadne ošetrujúce vlastnosti a často sa používajú ako zmäkčovadlá v bežných šampónoch a ošetrujúcich výrobkoch. Obtočia vlasy ako film. Opakované a dlhodobé používanie prípravkov s obsahom silikónu vedie k usadzovaniu na pokožke hlavy, čo zhoršuje zásobovanie vlasových korienkov. Výsledkom môže byť svrbenie pokožky hlavy a lupiny. Vlasom čoraz viac chýba objem a výsledkom je horšia kvalita vlasov.

Ak zmeníte svoju starostlivosť, možno bude potrebné najskôr odstrániť tento plastový film na vlasoch a možno aj na pokožke hlavy. Aby táto prechodná fáza neviedla k zlým dňom pre vás a vaše vlasy, odporúčame vám hneď od začiatku prejsť od bio šampónu rovno  na naše ďalšie produkty prírodnej vlasovej starostlivosti . To znamená, že okamžite vyživujeme vaše vlasy cennými zvlhčovačmi a prírodnými olejmi. To zabraňuje tomu, aby sa vaše vlasy z času na čas cítili suché.

Rituál aplikácie

Okrem výberu správnych produktov je dôležité zvážiť aj optimálnu aplikáciu. Použite len malé množstvo šampónu a napeňte ho v rukách. Teraz naneste mäkkú penu priamo na pokožku hlavy. Optimálny výsledok zaistí aj dôkladné opláchnutie. Ak zároveň prejdete na dobrú prírodnú kefu na vlasy a budete si vlasy čistiť každý deň so starostlivosťou a láskou, potom sa vaše vlasy budú rýchlo lesknúť ako slnko.

Vedeli ste: Wikipedia hovorí, že výraz šampón pochádza z hindského slova a pôvodne označoval masáž pokožky hlavy rastlinnými olejmi a rastlinnými práškami.

Farbenie vlasov

Či už podľahneme módnej vlne, alebo nás k farbeniu donútia šediny, siahame po farbách na vlasy. Tu tiež musíme pamätať, že s prírodnými farbami je to o prirodzenosti a zdraví našich vlasov. Pokiaľ máme na vlasoch vrstvu silikónov, tak sa môže stať, že vám henna jednoducho nechytí. Nedostane sa až k samotnému vlasu a pri vymývaní farby stečie a vlas nezafarbí. Bežné chemické farby na vlasy síce ľahšie vnikajú do štruktúry vlasu, ale zároveň ho oslabujú a narúšajú štruktúru vlasu.

Prečo si farbiť vlasy Hennou a bylinnými farbami na vlasy Je to zmes bylín, takže vlasy vyživuje a vracia im stratený lesk. Vlasy sú pevné a zdravé.  Neobsahuje žiadne chemické stabilizátory ani konzervanty. Vlasy sa farbením stávajú tenké, lámavé a jemné.

BIO šampón Nechtík Sensitiv

Hibiscus vlasový zábal – proti šedinám, padaniu vlasov, lupinám

Prírodná Henna a BIO farby na vlasy

zdroj: a-original, Logona.de

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *