Parfémy do prania – aké sú v nich rozdiely?

Eko drogeria, eko pranie, eko čistenie, eko riad, eko aviváže. Pracie gély, aviváže, tekuté mydlá na škvrny, čističe na podlahy, na riad, pranie

Parfémy do prania – aké sú v nich rozdiely?

Parfémy do prania sú ekologické z prírodných olejov, ale aj syntetické. A práve tieto predstavujú tú najväčšiu hrozbu pre pokožku aj prírodu.

Pracie parfémy sú čoraz obľúbenejšie pre svoju dlhotrvajúcu vôňu. Tieto vonné prísady do práčky pridávajú oblečeniu jemnú vôňu, ktorá vydrží aj po mnohých hodinách nosenia.

Prečo sa pri výbere sústrediť aj na zloženie?

EKOLOGICKÉ PRACIE PARFÉMY – AKÉ SÚ ICH VÝHODY?

Ekologické pracie parfémy sú prípravky určené na prevoňanie bielizne, ktoré sú vytvorené s ohľadom na životné prostredie. Tieto produkty sa zameriavajú na minimalizáciu ekologickej stopy a sú vyrobené z prírodných ingrediencií, ktoré sú biologicky rozložiteľné a neobsahujú škodlivé chemikálie. Často sú bezpečnejšie pre ľudí s citlivou pokožkou a alergikov. Pri výrobe ekologických pracích parfémov sa tiež dbá na udržateľné balenie, napríklad používajú sa recyklovateľné alebo znovu použiteľné obaly. Ekologické pracie parfémy nie sú len šetrné k prírode, ale aj efektívne, poskytujúc dlhotrvajúcu a sviežu vôňu bez zbytočného poškodzovania ekosystému.

PREČO UPREDNOSTNIŤ PRÍRODNÉ ZLOŽENIE PRACÍCH PRODUKTOV?

Pri praní je dôležité dbať na prírodné zloženie produktov z viacerých dôvodov:

Ochrana životného prostredia: Chemikálie v tradičných pracích prostriedkoch môžu poškodzovať vodné ekosystémy, keďže po vypustení do kanalizácie môžu skončiť v riekach a jazerách. Prírodné zloženia sú navrhnuté tak, aby boli biologicky rozložiteľné a menej škodlivé.

Zdravie ľudí: Mnohé syntetické chemikálie používané v pracích prostriedkoch môžu spôsobiť alergické reakcie alebo iné zdravotné problémy. Prírodné produkty obvykle obsahujú menej agresívnych alergénov a sú šetrnejšie k citlivej pokožke. Nie sú však hypoalergénne, nakoľko množstvo alergénov prirodzene pochádza práve z prírody – ak trpíte alergiami, sústreďte sa na zloženie produktu. Pravdou ale je, že pokiaľ používate syntetické pracie prostriedky, tieto pôsobia na pokožku ešte viac alergizujúco, pokožku mnohokrát vysušujú, spôsobujú až ekzémy. Žiadna práčka ich nedokáže dokonale vypláchnuť z oblečenia a tieto nežiadúce látky sa aktivujú teplom a vlhkom počas nosenia.

Sladké ničnerobenie eko prací parfém YAYA – slovenský

 

Udržateľnosť zdrojov: Prírodné pracie prostriedky sa snažia využívať obnoviteľné zdroje a suroviny, ktoré sú získavané udržateľným spôsobom, čím prispievajú k ochrane prírodných zdrojov.

Účinnosť pri nízkych teplotách: Mnohé prírodné pracie prostriedky sú efektívne aj pri nižších teplotách, čo znižuje spotrebu energie a emisie skleníkových plynov spojené s vyhrievaním vody.
Zodpovednosť výrobcov: Firmy, ktoré vyrábajú ekologické pracie prostriedky, často prejavujú väčšiu zodpovednosť voči spoločnosti a životnému prostrediu, čo môže viesť k lepším podnikovým praktikám v celom ich dodávateľskom reťazci. Príkladom je aj Soaphoria, ktorej ekologické postupy oceňuje aj certifikácia Green Brands.

Pri výbere pracích prostriedkov so zreteľom na ich prírodné zloženie tak môžeme prispieť k ochrane našej planéty a zároveň sa starať o naše zdravie a zdravie našich blízkych.

Parfémy do prania olejové vonné

sú vysoko koncentrované, vo vode rozpustné parfumové esencie. Dodajú bielizni nádhernú dlhotrvajúcu vôňu a jemnosť.

Olejové parfumy do prania obsahujú výťažky zo 100% prírodných esenciálnych olejov a používajú sa namiesto aviváže pri praní v práčke alebo pri ručnom praní. Nezanechávajú škvrny, aj keď sú olejové parfumy.

Parfumy Essentia sú navrhnuté a vyrobené z tých najkvalitnejších ingrediencií v Taliansku podľa najprísnejších noriem.

Vonné oleje na pranie neobsahujú toxické ani karcinogénne látky a neboli testované na zvieratách. To sa samozrejme týka práve len tých ekologických a nie synteticky vyrobených. V tom je ten zásadný rozdiel!

Parfumy sú vhodné na všetky druhy tkanín, vrátane hodvábu a kašmíru. Výborne vyniknú na bavlne, vlne, všetkých bytových textíliach ako sú deky, závesy, obliečky, osušky, uteráky. Sú tiež vhodné na syntetické materiály vrátane športového oblečenia.

Sada olejových parfémov do prania Essentia

 

zdroj: a-original, Soaphoria

Parfumy na pranie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *