Peelingovanie pleti. 9 rád prečo a ako to robiť čo najlepšie, bez poškodenia pleti

Peelingovanie pleti je dôležité? Veľa žien ho podceňuje, alebo netuší, prečo treba pleť peelingovať. Rady a triky pre prirodzene mladú pleť

Peelingovanie pleti, teda pokožky tváre veľa žien podceňuje. Veľká chyba!

Peelingovanie pleti je procedúra, ktorá sa používa na odstránenie odumretých bunkov z povrchu pokožky. Tento proces môže pomôcť navyše aj :

zlepšiť zdravý vzhľad pleti,

odstrániť nečistoty,

vyhladiť jemné linky a vrásky, 

a vyrovnať tón pleti.

Okrem toho môže peeling podporiť regeneráciu pokožky a zlepšiť absorpciu ďalších kozmetických prípravkov. Peelingovanie môže byť vykonávané rôznymi spôsobmi, ako sú chemické peelingy, mechanické exfoliácie alebo prírodné peeliny.

Dôležité je vyberať vhodný typ peelingovania a prispôsobiť ho individuálnym potrebám pleti, aby sa dosiahli najlepšie výsledky a minimalizovali riziká nežiaducich účinkov.

My samozrejme uprednostňujeme peelingovanie prírodnými, organickými peelingami. Sú jemné a pritom účinné, nedráždia, nepoškodzujú pleť a hlavne sú bez mikroplastov!

BIO peelingová maska 5v1 PORE CONTROL na mastnú pleť

 

Rovnako nie sú vhodné aj silne abrazívne peelingy, teda hrubé, drsné, ako napríklad kávová usadlina s olejom.

Agresívne peelingovanie pleti môže spôsobiť vážne poškodenie pokožky a vedieť k rôznym nežiaducim účinkom. Niektoré z možných komplikácií agresívneho peelingovania môžu zahŕňať:

1. Podráždenie a začervenanie pokožky: Agresívne peelingovanie môže spôsobiť nadmerné podráždenie pokožky, ktoré sa prejavuje začervenaním, svrbením a nepríjemným pocitom pálenia.

2. Vysušenie a odstránenie ochranného filmu: Príliš agresívne peelingovanie môže odstrániť nielen odumreté bunky, ale aj prirodzený ochranný film na povrchu pokožky, čo vedie k vysušeniu a oslabeniu ochrany pokožky.

3. Popáleniny a jazvy: Niektoré chemické peelingy alebo príliš hrubé mechanické exfoliácie môžu spôsobiť popáleniny alebo trvalé jazvy na pokožke.

4. Zvýšená citlivosť a reaktivita: Agresívne peelingovanie môže viesť k zvýšenej citlivosti pokožky a zhoršeniu reaktivity voči iným kozmetickým produktom alebo vonkajším podnetom. Preto je dôležité vykonávať peelingovanie s opatrnosťou a vybrať vhodný typ peelingovania a intenzitu postupu podľa individuálnych potrieb a typu pokožky. Pred akýmkoľvek agresívnym peelingom je tiež dobré poradiť sa s dermatológom alebo kozmetickým odborníkom, aby sa minimalizovalo riziko poškodenia pokožky.

Peeling s polynézskym pieskom na tvár jemný

 

Peelingovanie pleti môže byť aj škodlivé, pokiaľ si vyberiete nevhodný peeling.

Existuje niekoľko typov peelingov, ktoré môžu byť nevhodné pre niektoré typy pleti alebo spôsobiť nežiaduce účinky. Niektoré z nich zahŕňajú:

1. Príliš hrubé mechanické peelingy: Príliš hrubé alebo hrubé časticové exfoliácie môžu poškodiť citlivú alebo aknóznu pokožku, spôsobiť podráždenie a začervenanie.

2. Agresívne chemické peelingy: Niektoré chemické peelingy obsahujú silné zložky, ako sú kyseliny alebo iné agresívne látky, ktoré môžu spôsobiť popáleniny, jazvy alebo nadmerné vysušenie pokožky.

3. Peelingy s príliš nízkym pH: Peelingy s príliš nízkym pH môžu poškodiť ochranný kyslý plášť pokožky a vyvolávať podráždenie a zvýšenú citlivosť.

4. Neodpovedajúce peelingy pre konkrétny typ pleti: Niektoré peelingy môžu byť príliš agresívne alebo nevhodné pre určité typy pleti, napríklad suchú, citlivú alebo aknóznu pokožku.

5. Nevhodné prípravky na domáce peelingovanie: Niektoré domáce peelingy môžu obsahovať hrubé alebo nevhodné zložky, ktoré môžu poškodiť pokožku alebo spôsobiť alergické reakcie. Je dôležité vybrať vhodný typ peelingovania a zohľadniť individuálne potreby a citlivosť pokožky. Pred akýmkoľvek novým peelingovým postupom je vhodné konzultovať s dermatológom alebo kozmetickým odborníkom, aby sa minimalizovalo riziko nežiaducich účinkov a zabezpečilo sa bezpečné a účinné ošetrenie pokožky.

 

Veľmi suchá tvár – 7 najčastejších chýb

 

Typy na kvalitné a zároveň účinné a šetrné k pleti:

 

Pleťový peeling 9 divov bylín – mastná pleť

Pleťový peeling 9 divov plodov – suchá pleť

 

Prírodná kozmetika na pleť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *