Peptidy a ich význam pre pleť. Zdravá krása je v prirodzenosti

Peptidy a ich význam pre pleť je nenahraditeľný. Dokážu stimulovať opätovnú obnovu pleti a dôkladne hydratovať na celé hodiny

Peptidy a ich význam pre pleť je nenahraditeľný.

Peptidy a ich význam pre pleť je nesmierne dôležitý. Mnoho ľudí netuší čo to je. A ani aký majú pre nich význam a preto im nevenuje žiadnu pozornosť. Čo je celkom na škodu, pretože práve peptidy dokážu spomaliť viditeľné starnutie pleti.

Peptidy a ich prítomnosť zvyšujú tvorbu kolagénu a vďaka tomu znižuje viditeľnosť vrások a vyhladzuje textúru pleti.

Peptidy sa prirodzene vyskytujú v pokožke každého jedného človeka. Starnutím sa však ich produkcia v pleti znižuje a preto je dôležité tieto straty nahrádzať. Sú totiž základnou zložkou v boji proti starnutiu pleti, ale majú množstvo ďalších skvelých účinkov.

Peptid je organická chemická zlúčenina, ktorá vzniká zlúčením viacerých aminokyselín. Tie jednotlivé, v definovanom poradí viazané aminokyseliny, sú pritom spojené do jedného nerozvetveného reťazca. Aminokyseliny v peptide sú navzájom pospájané amidovou väzbou.

Peptidy sa prirodzene nachádzajú v našom tele. Dávajú signál bunkám, aby tvorili viac bielkovín. Vplyvom starnutia a vonkajších faktorov (slnečné žiarenie, znečistené prostredie) sa bielkoviny rýchlejšie rozkladajú a menej tvoria. Od dvadsiateho roku života klesá produkcia kolagénu v koži o 1% každý rok. Vo veku 40 rokov sa jeho produkcia môže celkom zastaviť a tým dochádza k rýchlejšej tvorbe vrások.

Peptidy sú hnacím motorom, ktorý dokáže stimulovať opätovnú obnovu pleti. Práve preto sa aktuálne čoraz častejšie využívajú peptidy ako súčasť kozmetických výrobkov s cieľom zlepšiť kvalitu a vzhľad pokožky.

Vďaka svojmu účinku na tvorbu kolagénu môžu peptidy pomôcť zmierniť jemné línie, vrásky a pigmentové škvrny. Tí, ktorí sa rozhodnú pre ich použitie môžu očakávať zlepšenie textúry a zdravého vzhľadu svojej kože.

Majú schopnosť udržiavať vlhkosť v koži, čím do nej dodávajú potrebnú hydratáciu.Tá sa postupujúcim vekom dostáva do pleti čoraz ťažšie. Prípravky s peptidmi sú veľmi dobre znášané aj osobami s citlivou pleťou.

Tripeptid je peptid, ktorý sa skladá z troch aminokyselín spojených dvoma alebo občas troma peptidovými väzbami. Podobne, ako u bielkovín, je ich funkcia závislá na aminokyselinách, z ktorých sa skladajú, a ich poradí.

Tripeptide Skinfood superhydratačné pleťové želé

 

Intenzívne sérum MIRACLE LIFTEXPERT na vyplnenie vrások

Prírodná kozmetika na pleť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *