Ruža ako kráľovná prírodnej kozmetiky

Ruža ako kráľovná prírodnej kozmetiky? Ale poviete si, že tu teraz kraľuje kyselina hyaluronová, niacinamid, peptidy, kolagén.

Ruža ako kráľovná prírodnej kozmetiky

Ruža ako kráľovná prírodnej kozmetiky? Ale poviete si, že tu teraz kraľuje kyselina hyaluronová, niacinamid, peptidy, kolagén. Tak prečo sa mám zaoberať nejakou ružou?

Ruža všeobecne pôsobí protizápalovo, antibakteriálne, tonizujúco a hydratačne. Regeneruje poškodené bunky a spomaľuje starnutie pleti. Ruža je aj komponentom mnohých parfumov a parfumovaných výrobkov. Ruže majú vo svete kozmetiky dlhú históriu a zohrávajú dôležitú úlohu v mnohých smeroch.

Ruža ako jedna z mála rastlín obsahuje okolo 300 cenných látok, ktoré pôsobia omladzujúco a revitalizačne na pleť a to v každom veku.

Ruža ako kráľovná prírodnej kozmetiky je takto oceňovaná určite právom

  1. Hydratácia a upokojenie: Extrakt z ruže sa často používa v kozmetických produktoch, ako sú toniká a krémy, kvôli svojim hydratačným vlastnostiam. Ružová voda môže pomôcť upokojiť podráždenú pokožku a dodávať jej vlhkosť.
  2. Antioxidačné účinky: Ruže obsahujú prírodné antioxidanty, ako sú flavonoidy a vitamín C, ktoré môžu chrániť pokožku pred poškodením voľnými radikálmi a predčasným starnutím.
  3. Vôňa a aromaterapia: Éterické oleje z ruže sú obľúbené pre svoju krásnu vôňu, ktorá môže byť upokojujúca a povzbudzujúca. Tieto oleje sa často pridávajú do parfumov, krémov a masážnych olejov.
  4. Jemný exfoliačný účinok: Drobné častice z ružových okvetných lístkov sa môžu použiť ako prírodné exfolianty, ktoré odstraňujú odumreté kožné bunky a pomáhajú pokožke zostať hladká a jemná.
  5. Antibakteriálne vlastnosti: Ruže majú aj mierne antibakteriálne vlastnosti, čo znamená, že produkty obsahujúce ružový extrakt alebo olej môžu pomôcť bojovať proti baktériám na pokožke a minimalizovať vznik akné.
  6. Protičervenajúce účinky: Ruže sú známe svojimi protizápalovými vlastnosťami, čo znamená, že môžu pomôcť znížiť začervenanie a opuchy na pokožke.

 

Vzhľadom na tieto vlastnosti sú ruže veľmi obľúbenými zložkami v širokej škále kozmetických produktov, vrátane toník, krémov, olejov, masky a parfumov. Ich prírodné zloženie a výhody ich robia atraktívnymi pre ľudí, ktorí hľadajú šetrné a účinné produkty na starostlivosť o pleť a telo.

Stredovekí bylinkári ju zas používali proti krvácaniu a na liečenie rôznych pohlavných chorôb. Už od dávnych dôb je teda považovaná za niečo vzácne a ušľachtilé. Už v starom Egypte bolo známe priaznivé pôsobenie výťažkov z ruží. Sama Kleopatra ich pravidelne využívala. Ruža je veľmi nenáročná rastlinka. Je pomerne jednoduché pestovať ju v celej Európe.

Organický hydrolát z ruže damascénskej predstavuje čisto prírodné pleťové tonikum a zároveň výnimočný prostriedok pre starostlivosť o pokožku tela a vlasy.

Postará sa o všetky typy pleti a pokožky tela, ktorú vďaka svojim úžasným regeneračným a upokojujúcim vlastnostiam pomáha udržiavať v dobrej kondícii, navracia jej stratenú vitalitu, podporuje regeneráciu. Hodí sa tiež pre pleť s dermálnymi problémami ako sú akné, psoriáza, ekzém či rosacea, ktorých prejavy zmierňuje, upokojuje svrbenie a začervenanie a stimuluje obnovu poškodených buniek.

Sťahuje rozšírené póry, osviežuje a priaznivo vplýva na zjednotenie tónu pokožky. Bojuje proti známkam starnutia a pomáha eliminovať jemné vrásky. Osvedčí sa i v starostlivosti o vlasovú pokožku, ktorú krásne rehydratuje. 100% organický hydrolát z ruže damascénskej  neobsahuje žiadne prídavné látky, alkohol, konzervanty ani farbivá a vône.

Organická ružová voda je ideálna pre všetky typy pleti, najmä však zrelú, podráždenú, suchú, citlivú, problematickú, ekzematickú či aknóznu a mastnú.

Pleťový Ružový olej na tvár – lisovaný za studena

 

Organická kvetová voda Damašská ruža – ružová voda

 

 

Ruža v kozmetike

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *