ANTIOXIDANT – kľúč k večnej mladosti?

ANTIOXIDANT chráni organizmus pred vznikom niektorých chronických ochorení. Pravidelný prísun antioxidantov pomáha spomaliť starnutie pleti

ANTIOXIDANT a jeho účinky na organizmus a aj na pružnú, mladú a pevnú pokožku.

Antioxidant ( polyfenol) je látka, ktorá v organizme bojuje proti nepriaznivým účinkom oxidačných procesov. Tieto v organizme neustále prebiehajú. Oxidáciu v tele spúšťa kyslík, ktorý má napriek svojim mnohým benefitom pre organizmus i negatívne vplyvy. Oxidácia môže spôsobiť poškodenie buniek.

Oxidácia je chemická reakcia, pri ktorej vznikajú voľné radikály. Voľný radikál je molekula, ktorá obsahuje nepárne množstvo elektrónov a tie hľadajú kde by sa mohli spáriť. A najčastejšie k tomu využívajú telesnú bielkovinu. Antioxidanty však darujú svoje elektróny voľným radikálom, čím ich stabilizujú, a to zabráni voľným radikálom napádať bunky v tele a spôsobovať choroby.

Predčasné starnutie, nádorové ochorenia, degeneratívne zmeny v organizme, precitlivelosť, zápaly, strata elasticity, pomalá regenerácia všetko spôsobujú hlavne voľné radikály. Antioxidanty slúžia na to, aby zneškodnili oxidanty a zabránili nepriaznivým vplyvom voľných radikálov, alebo zmiernili ich dopad na náš organizmus.

Antioxidanty chránia organizmus pred vznikom niektorých chronických ochorení (napríklad rakovina, srdcové choroby, mŕtvica, Alzheimer alebo šedý zákal). Antioxidanty môžu spomaliť starnutie buniek, a tak celého organizmu.

Každý organizmus je vybavený „antioxidačným systémom“, ale tento nie je schopný zvládnuť prebytok týchto radikálov. Aby sme zabránili nenávratnému poškodeniu organizmu, je potrebné dodávať do organizmu potrebné množstvo antioxidantov.

Antioxidanty dodávame telu vo forme pestrej stravy ( vitamíny A, E, C), ale dôležité je ich zastúpenie aj v kozmetike. Vtedy cielene pôsobia priamo na pokožku a tak spomaľujú starnutie pleti. Funguje to tak, že bunka sa dokáže lepšie regenerovať a tak je jej životnosť dlhšia. Degradácia buniek je citeľnejšia vo vyššom veku a preto kozmetika s obsahom antioxidantov je vyhľadávaná najmä ženami po 35. roku života. Vtedy sa už citeľne stráca z pleti okrem kyseliny hyalurónovej aj kolagén, ktorý sa prestáva tvoriť.

Antioxidant – prečo je dôležitý:

  • chráni organizmus pred vznikom nádorových ochorení;
  • zvyšuje celkovú imunitu;
  • spomaľuje proces starnutia;
  • podporuje správnu činnosť srdca;
  • pomáha zlepšovať zrak;
  • znižuje hladinu cholesterolu v krvi.

 

Antioxidanty sú telu prirodzené látky, ktoré účinne bojujú proti známkam starnutia, chránia pokožku pred negatívnymi vplyvmi znečisteného životného prostredia, modrého svetla obrazoviek, či slnečného žiarenia.

Nielen že znižujú negatívny účinok voľných radikálov (oxidantov) na našu kožu, ale tiež pomáhajú pokožke k regenerácii a tvorbe vlastného kolagénu, čím zvyšujú jej pevnosť a pružnosť. Majú teda silný anti-aging ( proti starnúci) účinok.

Všímajme si zloženie aj pleťovej kozmetiky a cielené vyhľadávanie krémov s obsahom antioxidantov sa určite oplatí.

 

Pravidelný prísun antioxidantov pomáha spomaliť starnutie pleti:

 

Resveratrol bylinný extrakt na srdce, cievy, metabolizmus, menopauza

Zelený čaj tobolky – srdce, mozog, cholesterol, sústredenosť, chudnutie

ASTAXANTHIN pleťový krém zo sladkovodných rias

Prírodná domáca lekárnička

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *