Problémy so spánkom? Toto je účinnejšie ako tabletky

Problémy so spánkom? Toto je účinnejšie ako tabletky. Tiež pri psychických a menštruačných problémoch, búšení srdca, vysokom krvnom tlaku,...

Problémy so spánkom? Toto je účinnejšie ako tabletky

Problémy so spánkom? A čo na to? No určite žiadna chémia s vedľajšími účinkami.Riešenia ako vždy ponúka príroda, ktorej verili aj naše babičky a dobre poznali účinky liečivých bylín.

Medovka je jedna z nich.

Obyčajná a zároveň neobyčajná. Ako každá liečivá bylinka, ktorá nám dokáže pomôcť. Latinsky Melissa officinalis. Tento názov zďaleka nie je náhodný. Melissa je totiž latinské pomenovanie včely, ktorá túto rastlinku miluje. Kvety medovky totiž tvoria veľké množstvo nektáru, preto ju tiež včelári sadia v blízkosti úľov, aby k nim lákali včely. Medovkou sa tiež potierajú nové úle, aby roj neodletel. Vraj majú včely medovku v takej úcte, že neuštipnú nikoho, kto ju nosí pri sebe.

A navyše si skvele pochutíte. Čerstvo natrhaná obsahuje množstvo vitamínu C, B, flavonoidy, kyselinu rozmarínovú. Sušená stráca vzácny vitamín C a aj jej účinky na uspávanie sú slabšie. Ale aj sušená je lepšia ako nič 🙂

Psychické zdravie, imunita, spánok, pokoj

Uvarte si čaj z vrchných lístkov ( 1koniec vňate s vrchnými lístkami zalejeme 200 ml horúcej vody a necháme 20 minút vylúhovať), čerstvo odtrhnutých a hlboký, pokojný spánok je viac ako istý. Vypijeme 30 minút pred spánkom. Rozhodne sa nedoporučuje piť pred aktivitou, ktorá si vyžaduje sústredenie!

Medovka má všestranné liečivé účinky a využitie. Najznámejšia je jej schopnosť pomáhať pri menštruačných bolestiach, nadúvaní, búšení srdca a vysokom krvnom tlaku, srdcovej neuróze, migréne. Znižuje bolesti v oblasti srdca.

Používa sa aj pri uvoľňovaní plynov v čreve, zastavuje krvácanie, stimuluje vylučovanie žlčovej šťavy, podporuje chuť do jedla.

Zvonka ako obklad pomáha pri vredoch, na kloktanie sa používa pri zápaloch mandlí.

Medovkový čaj je však veľký pomocník aj pri psychických ťažkostiach. Upokojuje, zmierňuje časté zmeny nálad a pomáha zaspať, preto sa odporúča vypiť šálku čaju z medovky hodinu pred spaním.

Medovka aj v kozmetike má svoje opodstatnenie. Či už ako aromaterapia, alebo pre svoje upokojujúce a protizápalové účinky na pokožku.

Druhá je Valeriána lekárska:

rokmi overená bylinka, ktorú dobre poznajú aj naše babičky. V čase vypätia pomáha nájsť pokoj a uvoľnenie

 

Valeriána lekárska tobolky 60ks – nervozita, nespavosť

 

Oplatí sa vyskúšať: Dobrú noc – zmes čistých esenciálnych olejov

A po tretie! Horčík, teda magnézium.

Nedostatkom horčíka trpí až 1/3 Slovákov! Aké zdravotné problémy spôsobuje nedostatok horčíka?

Biologicky aktívny HORČIK Aquamín prírodný

 

 

Výrobky, ktoré obsahujú aj medovku nájdete TU

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *