Výhody i nevýhody prírodnej kozmetiky

Výhody i nevýhody prírodnej kozmetiky. Prírodná kozmetika, BIO kozmetika

Výhody i nevýhody prírodnej kozmetiky.

Poznáte výhody i nevýhody prírodnej kozmetiky? Čo je to vlastne prírodná kozmetika?

Prírodná kozmetika je typ kozmetických produktov, ktoré sú vyrobené z prírodných zložiek, často bez použitia syntetických látok alebo chemických prísad. Medzi prírodné zložky používané v prírodnej kozmetike patria rôzne rastlinné extrakty, oleje, esenciálne oleje, byliny a minerály.

Tu sú niektoré dôležité faktory a charakteristiky prírodnej kozmetiky:

  1. Organické a certifikované zložky: Mnoho prírodných kozmetických značiek sa snaží používať organické zložky, ktoré boli pestované bez použitia pesticídov alebo umelých hnojív. Niektoré produkty môžu byť tiež certifikované organizáciami, ktoré zabezpečujú, že obsahujú určitý podiel organických zložiek.
  2. Ochrana životného prostredia: Prírodná kozmetika sa často zdôrazňuje na udržateľnosti a ochrane životného prostredia. To môže zahŕňať použitie obnoviteľných zdrojov, minimalizáciu odpadu a obaly z recyklovateľných materiálov.
  3. Vyhýbanie sa škodlivým chemikáliám: Prírodná kozmetika sa snaží minimalizovať použitie syntetických látok a chemických prísad, ktoré môžu byť škodlivé pre pokožku alebo životné prostredie. Tieto zložky sa často nahradzujú prírodnými alternatívami.
  4. Jemná starostlivosť o pokožku: Prírodná kozmetika sa často považuje za šetrnejšiu voči pokožke, pretože obsahuje menej dráždivých látok a alergénov. To môže byť vhodné pre ľudí s citlivou pokožkou alebo alergiami.
  5. Rôznorodosť produktov: Na trhu existuje mnoho rôznych prírodných kozmetických produktov, vrátane vlasovej starostlivosti, starostlivosti o pleť, telových produktov, make-upu a mnohých ďalších. To umožňuje spotrebiteľom vybrať si produkty, ktoré najlepšie vyhovujú ich potrebám a preferenciám.

Cieľom prírodnej kozmetiky nie je rýchle vyriešenie konkrétneho kozmetického problému, ale snaha pomôcť pokožke k samoregenerácii. A nejde s fejkom!

Trvá to dlhšie, ale výsledok je trvácnejší. Prírodné produkty sú menej agresívne a jemnejšie ako klasické. Prírodná kozmetika je vyrábaná na báze prírodných surovín, využíva menej umelých chemických prísad, je pre našu pokožku lepšia a zdravotne bezpečná. Je vhodná pre ženy s normálnou i citlivou pleťou, ale aj pre tie s alergiou. Negatívom je nákladnejší výrobný proces a s tým spojená vyššia cena výrobku.

Nahradiť syntetické konzervačné, emulgačné či aromatické prísady je časovo i finančné náročné a navyše, ani prírodné látky nie sú nevyhnutne zárukou, že nepodráždia práve vašu pokožku. Vedeli ste, že všetky Soaphoria výrobky sú 100% vegetariánske a že viac ako 90% z nich sú vyrobené z vegánskych surovín? Používame iba vegetariánske suroviny, pretože nepodporujeme zneužívanie zvierat. Naše výrobky nie sú testované na zvieratách , podobne ako aj ingrediencie využívané pri výrobe.

Výhody i nevýhody prírodnej kozmetiky v podaní jedného z popredných výrobcov:

Mnohí výrobcovia kozmetiky sa spoliehajú na živočíšne prísady. My ( Soaphoria ) však aktívne hľadáme alternatívy rastlinného pôvodu. Napríklad, glycerín, ktorý využívame v našej báze mydla, je vyrobený z amerických sójových bôbov. Výsledkom je luxusné, 100% vegetariánske a kvalitné mydlo.

V niektorých prípadoch sme sa odhodlali použiť ingrediencie, ako je med, jogurt a vajcia v našich výrobkov. Pracujeme neustále na tom, aby sme zabezpečili, aby každá surovina používaná pri výrobe pochádzala iba z ekologického hospodárstva a od dodávateľov, ktorí majú etické správanie a zdieľajú podobné hodnoty
Používaním prírodnej kozmetiky si nielen chránite Vaše zdravie, ale predchádzate rôznym kožným a zdravotným problémom. Vaša pokožka sa Vám poďakuje

V skratke sme poodhalili  výhody i nevýhody, je na vás, čím budete “zásobovať ” vašu pokožku

zdroj: Soaphoria