5 mýtov o prírodnej kozmetike

5 mýtov o prírodnej kozmetike

5 mýtov o prírodnej kozmetike

5 mýtov o prírodnej kozmetike – tak postupne jedno po druhom:

1. mýtus: Je drahá

Aj ju porovnávate so syntetickou kozmetikou z drogérie, ktorej základ je ropa a jej deriváty a organickú prírodnú kozmetiku, ktorej základ sú kvalitné oleje a tuky, tak potom porovnáte neporovnateľné! To akoby ste chceli porovnať cenu kvalitného masla s Herou či Smetolom.

2. mýtus: Nie je žiadny rozdiel medzi drogériovou a prírodnou kozmetikou

Stačí si len pozrieť zloženie a rozdiely sú značné hneď od prvej položky. Samozrejme, rozdiely sú aj v značkách prírodnej, bio či organickej kozmetiky medzi sebou. Aké suroviny výrobca použije, tak sa to zákonite musí odraziť aj na cene. Lacné suroviny – lacný výrobok! Podiel ropných zložiek výrazne znižuje cenu kozmetiky.

3. mýtus: Prírodná a bio kozmetika je novodobý výmysel “BIO ľudí” – tzv.módna vlna

Mydlo si ľudia varili už v stredoveku. Olejmi sa natierala už Kleopatra 50 rokov pred našim letopočtom. Nič z toho neobsahovalo žiadnu chémiu! Boli to čisto prírodné produkty. Syntetická tzv. “normálna kozmetika” sa začala vyrábať po 2. svetovej vojne, keď bol veľký nedostatok surovín na výrobu mydla. Tak niekoho v USA napadlo vyderivovať minerálny ( ropný) olej, pretože potrebovali niečo na umývanie áut, čo by dobre odmasťovalo. Tak vyrobili prvé syntetické mydlo a k masívnej výrobe ostatnej syntetickej kozmetiky pre ľudí už bol len krok.

4. mýtus: Prírodnú kozmetiku môžu používať aj alergici bez obmedzení

Nie! Ak je niekto alergický napr. na kokosový olej  a bude sa s ním natierať, tak je vysoko pravdepodobné, že k alergickej reakcií dôjde. Treba poznať svoje alergie a vyhýbať sa im aj v kozmetike. Alergici nemusia byť smutní – existuje bio kozmetika pre alergikov.

5. Prírodná kozmetika nefunguje

Ak očakávate, že je to zázračný všeliek na všetko,  tak potom je tento mýtus pravdou. Pravda je, že sú vedecky dokázané liečivé účinky jednotlivých liečivých rastlín. Používajú sa aj v lekárstve a lekárnictve. V ľudovom liečiteľstve  sa úspešne používajú stovky rokov! Ak si dobre vyberieme správnu prírodnú kozmetiku, tak sa požadovaný efekt časom určite dostaví

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *