Oleje, ktoré liečia

Oleje, ktoré liečia. Prírodná kozmetika, BIO kozmetika

Oleje, ktoré liečia

Oleje, ktoré liečia: Prečítajte si o účinkoch troch prírodných olejoch – nimbovom, marhuľovom a jojobovom – vyrobených v ekologickom poľnohospodárstve. Všetky tri oleje nájdete v našej ponuke. Oleje, ktoré liečia:

Nimbový olejprirodna-kozmetika-darceky.sk neem-olej-neem-oil-bio-panensky-100-z-ekologickeho-polnohospodarstva

Je jedno veľké prekvapenie. Pri prvom otvorení bol len akousi hustejšou hmotou, ale už po pár hodinách v kúpeľni bol olej celkom tekutý a vôbec ho nemusím zohrievať. Vôňa je veľmi výrazná, skôr kyslá a občas mám pocit, akoby sa mi až zarezávala do čuchových buniek. Pravdou je, že človek si na ňu časom privykne, neprestane prekážať, len nie je taká intenzívna. Najskôr som olej začala používať na tvár, na vyrážky a fliačiky, ktoré po nich ostávajú. Olej urýchlil proces hojenia a pomáhal liečiť fliačiky, takže sa hoja rýchlejšie a pleť vyzerá omnoho krajšie. Skúsila som ho aj na vlasy, respektíve na môj atopický ekzém. Vmasírovala som ho do pokožky, nechala ho niekoľko hodín pôsobiť a potom som sa zmyla. Výsledkom je menej svrbiaca, hydratovanejšia pokožka hlavy, suché miesta sa tvoria o niečo neskôr. Vhodný je na pigmentové škvrny. Fľaky sa nielen zmenšujú, ale aj blednú. Olej sa pomaly vsiakne do pokožky, ak sa poriadne vmasíruje do pokožky, nezanecháva ju mastnú.

Kúpiť Nimbový olej

Marhuľový olejprirodna-kozmetika-darceky.sk neem-olej-neem-oil-bio-panensky-100-z-ekologickeho-polnohospodarstva

Je veľmi zdravý, lebo obsahuje viaceré vitamíny skupiny B, vitamíny A, C a F. Užívať sa môže vnútorne, lebo povzbudzuje obnovu pleťových buniek, tiež je výborný na vonkajšie použitie, kedy prináša úľavu pre všetky typy pokožky. Pre mňa sa stal favoritom aj preto, lebo nie je taký mastný ako iné oleje, ktoré som skúsila. Vďaka tomu, že je menej mastný a redší, sa mi s ním lepšie pracuje. Používam ho večer na dokonale vyčistenú pleť. Olej sa pomerne rýchlo vsiakne do pokožky, ak je vlhkejšia, vsiakne sa ešte o niečo rýchlejšie. Keď ho dobre rozotriete, pleť neostane vôbec mastná, je krásna hladká, svieža, hydratovaná. Pomáha hojiť akné a vyživuje a hydratuje pleť. Nemusíte sa báť, že by ju zaťažil – po jeho používaní nevznikajú čierne bodky ani vyrážky. Druhý spôsob, ako olej používam, je zábal na vlasy a vlasovú pokožku. Olej si jemne vtriem do vlasov a do pokožky a nechám pôsobiť, niekedy hodinku, niekedy viac. Výsledkom je zdravšia a hydratovaná pokožka, môj atopický ekzém aspoň chvíľu nesvrbí a tvorí sa pomalšie, vlasy sú krásne ligotavé, pevnejšie a nelámu sa.

Kúpiť Marhuľový olej

Jojobový olejprirodna-kozmetika-darceky.sk jojobovy-olej-jojoba-oil-bio-panensky-100-z-ekologickeho-hospodarstva

Zaujal ma hneď, ako som si o ňom prečítala na internete. Po otvorení ucítite veľmi príjemnú vôňu, mne pripomína horkú kávu, mamine oriešky. Páči sa mi , že nie je veľmi hustý ani mastný. Niektoré oleje, hoci sú veľmi mastné, sú pre zmiešanú pleť dobré, len musím potom prebytok odsať do obrúska. Pri tomto oleji problém nemám. Pekne sa vsiakne do pleti a po niekoľkých minútach ani neviem, že som ho použila. Môže sa nanášať ako na suchú pleť, tak aj na jemne navlhčenú, vtedy vsiakne do pokožky o niečo rýchlejšie. Po vyčistení pleti si nanesiem pár kvapiek oleja a rozotriem. Nie je mastný, neupcháva póry, ale pokožku veľmi dobre hydratuje a vyživuje, je žiarivá a krásna. Vlasovú pokožku hydratuje a aj môj ekzém sa s ním nekamaráti, lebo sa zmenšuje, menej svrbí a pomalšie sa tvorí. Vďaka tomu, že nie je veľmi mastný, sa dobre vyzmýva z vlasov, ktoré sú po jeho použití jemné, krásne sa lesknú a končeky vyzerajú omnoho lepšie, nie ako slama.

Kúpiť Jojobový olej

Oleje, ktoré liečia | a-original.sk

viac na: OLEJE na vlasy, oleje na tvár, vrásky

 

zdroj: blogerka Soaphoria, foto: internet